Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

beauty stories : episode 1 - d-make up ...


               Σήμερα ψάχνοντας να βρω τι να γράψω στο blog, μου ήρθε η ιδέα να εγκαινιάσω μια νέα σειρά αναρτήσεων που ονομάζεται beauty stories. Κάθε post θα περιλαμβάνει τη ρουτίνα που ακολουθώ καθημερινά για κάθε στάδιο περιποίησης προσώπου και σώματος.
Πρώτο επεισόδιο ….. ντεμακιγιάζ !
               Αρχίζω με αυτό γιατί το θεωρώ το άλφα και το ωμέγα της σωστής περιποίησης προσώπου. Πρέπει να γίνεται πάντα ! Όμως επειδή δεν έχω συνέχεια κέφια και όρεξη έχω και εναλλακτικό σχέδιο …. !!!  

Περίπτωση 1η : έχω όρεξη και (πολύ….) χρόνο!!!

               
Βήμα 1ο : μαντιλάκια ντεμακιγιάζ


               Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο πιο ανθυγιεινός τρόπος για να ξεβαφτείς. Πολύ πιθανόν να έχουν δίκιο. Για μένα είναι το πρώτο βήμα ενός καλού ντεμακιγιάζ αφού αφαιρεί τις μεγάλες ποσότητες μακιγιάζ χωρίς να χαραμίζω πολύ χρόνο και χρήμα αφού γλιτώνω μεγάλες ποσότητες γαλακτώματος καθαρισμού. Δική μου επιλογή αποτελούν τα Nivea cleaning wipes για ξηρή επιδερμίδα. Οικονομικά, με υπέροχη μυρωδιά, αποτελεσματικά και βρίσκονται σε κάθε super market.

Βήμα 2ο : γαλάκτωμα καθαρισμού

      Ώρα να εξαφανίσουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ που ξέφυγε από τα μαντηλάκια! Τα γαλακτώματα καθαρισμού τα αγαπώ γιατί παράλληλα με την καθαριστική τους ιδιότητα ενυδατώνουν τέλεια την επιδερμίδα και απαλύνουν το τράβηγμα που μπορεί να αφήσει το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ στο δέρμα μου. Συνήθως επιλέγω το γαλάκτωμα της Nivea για ξηρές επιδερμίδες.
  
Βήμα 3ο : ντεμακιγιάζ ματιών


                    Και σε αυτό το βήμα η επιλογή μου είναι Nivea. Το διφασικό double effect της Nivea visage ξεβάφει τα μάτια χωρίς να τα ερεθίζει και απομακρύνει κάθε ίχνος μάσκαρα. Δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε τρόπο, ούτε χρόνο! Με λίγα περάσματα, χωρίς τρίψιμο, έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Απλά έχω ένα παράπονο! Νομίζω ότι αφήνει στα μάτια την αίσθηση λιπαρότητας, καθώς το ¨μπλε υγρό¨ που περιέχει έχει σύσταση λαδιού! Δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα του σε αδιάβροχη μάσκαρα, γιατί δεν χρησιμοποιώ αδιάβροχα καλλυντικά, αλλά η συσκευασία λέει ότι την  αφαιρεί. 

Βήμα 4ο : λοσιόν καθαρισμού

                 Αν με ρωτήσετε γιατί την χρησιμοποιώ δεν ξέρω να σας απαντήσω! Από μικρή αγόραζα πάντα τις σειρές καθαρισμού ολόκληρες όπως τις παρουσίαζε η εκάστοτε εταιρεία! Το μόνο που ξέρω είναι πως μόνο με επανειλημμένα περάσματα λοσιόν στην επιδερμίδα μου καταλαβαίνω αν έχει καθαρίσει τελείως! Με το πρώτο πέρασμα πάντα αφήνει ίχνη μακιγιάζ στο βαμβάκι. Αγαπώ τη λοσιόν της Nivea για ξηρές επιδερμίδες γιατί δεν τσούζει καθόλου αλλά δροσίζει πολύ ελαφρά το πρόσωπο.


               Όλα τα παραπάνω τα χρησιμοποιώ με τους δίσκους demak up duo+ που είναι οι αγαπημένοι μου καθώς δεν αφήνουν υπολείμματα βαμβακιού στο πρόσωπο αλλά και έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος που με βοηθά να τελειώνω τη «βρομοδουλειά» του ντεμακιγιάζ πολύ πιο γρήγορα!

Περίπτωση 2η : έχω χρόνο αλλά βαριέμαι πολύ ….

                Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και γρήγορα! Με 2 μόλις βήματα είμαι έτοιμη! Συνήθως είναι η ρουτίνα που ακολουθώ μόλις ξυπνήσω, ή μόλις γυρίσω από έξοδο και πάει πακέτο με ένα γρήγορο δροσερό μπανάκι !

Βήμα 1ο : αφρός καθαρισμού


                 Μαγικό προϊόν! Βάζω λίγη ποσότητα στη παλάμη του χεριού μου και εφαρμόζω σε βρεγμένο δέρμα. Ο αφρός απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το gentle cleansers της Olay, που το βρήκα σε προσφορά 1+1 δώρο, και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ενδείκνυται για καθημερινή χρήση και για όλα τα δέρματα. Μόνο του μείον, η αίσθηση τραβήγματος που νιώθω μόλις σκουπίσω το πρόσωπο μου μετά τη χρήση του.

Βήμα 2ο : λοσιόν καθαρισμού

                Όπως σας είπα και παραπάνω μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω αν έχω καθαρό δέρμα. Ακόμα και μετά τον αφρό και καλό ξέβγαλμα, το βαμβάκι εμφανίζει ίχνη μακιγιάζ.


Περίπτωση 3η : δεν έχω μακιγιάζ αλλά χρειάζομαι φρεσκάρισμα

                Σπάνια θα βρεθώ χωρίς μακιγιάζ τις υπόλοιπες εποχές. Το καλοκαίρι όμως είναι πάντα εξαίρεση! Δεν αντέχω την αίσθηση του μέικ απ στο δέρμα μου για πολλές ώρες και περιορίζομαι στη χρήση μάσκαρας και κραγιόν. (ρουζ δεν χρειάζομαι γιατί κοκκινίζω από τη ζέστη!)
Ακόμη όμως και χωρίς μακιγιάζ το δέρμα μου χρειάζεται μια τόνωση, ειδικά πριν πάω για ύπνο το βράδυ. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά! Ένα και μόνο βήμα και είμαι έτοιμη!

Λοσιόν καθαρισμού !  

                Λίγη ποσότητα σε ένα βαμβάκι και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Οι ρύποι που μαζεύονται στο δέρμα μας είναι χειρότεροι και από το πιο βαρύ σε σύσταση make up! Το βαμβάκι πάντα βγαίνει μαύρο! Απόδειξη πως το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνεται καθημερινά είτε είμαστε βαμμένες είτε όχι!


                Υ.Γ. (1) : Όποιον τρόπο ντεμακιγιάζ και αν ακολουθήσω εννοείτε ότι η ενυδάτωση με κρέμα ματιών και προσώπου αποτελεί το επόμενο βήμα μου.
                Υ.Γ.(2) : Γενικά έχω την τρέλα να αγοράζω ολόκληρες σειρές καθαρισμού γιατί έχω την αίσθηση πως λειτουργούν καλύτερα και η επόμενη αγορά μου θα είναι σίγουρα η σειρά της bioten!
                Υ.Γ.(3) : Τελικά τώρα που διάβασα το post κατάλαβα την αξία της λοσιόν καθαρισμού! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ντεμακιγιάζ μου!
                Υ.Γ.(4) : Αντί για λοσιόν ντεμακιγιάζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο! Είναι πολύ φθηνότερο, χωρίς χημικά και έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα (αν και δεν το συνιστώ σε ξηρές επιδερμίδες!)





Σας ζάλισα πάλι! Εσείς τι ρουτίνα ντεμακιγιάζ ακολουθείται ; Περιμένω σχόλια!
Φιλιάαααα

Η παραπάνω ανάρτηση δεν αποτελεί διαφήμιση. Τα προϊόντα που αναφέρονται έχουν αγοραστεί με δικά μου χρήματα.






8 σχόλια:

  1. μαντιλάκια και πάλι μαντιλάκια!βαριέμαι ελεεινά μετα απο ξενυχτι να απλώνω διαφορες λοσιον για να καθαρισει το προσωπο μου!

    http://inthesuburb.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε καταλαβαίνω απόλυτα! και εγώ με μαντηλάκια την έβγαζα τόσα χρόνια αλλά είπα να αρχίσω να προσέχω λίγο περισσότερο γιατί περνάν τα χρόνια και αφήνουν σημάδια (δυστυχώς!!!) φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Γειά σου!
    τα προϊόντα nivea με έχουν βολέψει και εμένα, όπως και το ροδόνερο!

    http://vanillakissmag.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι πολύ καλά προϊόντα και το καλό είναι ότι η nivea έκλεινε 50 χρόνια το χειμώνα που μας πέρασε και είχε σούπερ προσφορές με 50% έκπτωση ή 1+1 δώρο και είχα εφοδιαστεί! τώρα βλέπω τη garnier να κάνει τέτοιου τύπου προσφορές και μάλλον θα αποκτήσω stock πάλι!!!
      σ΄ευχαριστώ για την εγγραφή! φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Hi!! Πολύ ωραία ανάρτηση! Σου στέλνω βραβειάκι θα το βρεισ στο blog μου http://inbeautywonderland.blogspot.gr/!
    PS: Το ροδόνερο απο που το προμηθεύτηκες?
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ πολύ για το βραβειάκι!!! είναι το πρώτο μου!!!
      το ροδόνερο το παίρνω από τα σούπερ μάρκετ. βρίσκεται στο τμήμα ζαχαροπλαστικής!!!(ναι ναι λέω αλήθεια) και κοστίζει 1,50€. υπάρχει και στα hondos σε μεγαλύτερες και πιο οικονομικές συσκευασίες και είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα!!!

      Διαγραφή
  4. egw xrisimopoiw yta mple ta olay einai ta agapimena m kai gia ta matia to ladaki ths garnier to opoio to vazeis sto mati afova gt den tsouzei katholou kai pernei kai thn paramikrh vromitsa( to exw kai se post sto blog mou ) ... Episeis an kai exw akoma ayta p hdh xrhshmopoiv agorasa kai egw ths bioten alla perimenw na m teliwsoun auta p exw gia na xrhshmopoihsw ths bioten .. pistevw na mhn ta pira tzampa kai na einai ontws ta kalhtera :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ λέω τα επόμενα να είναι bioten! μέχρι στιγμής ότι έχω πάρει από αυτή την εταιρεία δεν με έχει απογοητεύσει! τη garnier δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα στο ντεμακιγιάζ αλλά βλέπω στα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα της σε προσφορά αυτό το καιρό και έχω μπει σε μεγάλο πειρασμό!

      Διαγραφή